Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Volgend jaar verkrijgbaar: Roco 193 627

We moeten nog even wachten, maar begin volgend jaar verschijnt bij Roco de 193 627. Het betreft de metallic rode Vectron met opschriften van Raillogix die ingezet wordt door Rail Force One. 

Het is naast de Shark de tweede opvallende locomotief die niet in een anonieme zwarte outfit dienst doet voor Rail Force One. De loc heeft nu de kleuren van Raillogix, onderdeel van de Rail Innovators Group. De groep is een private organisatie dat actief is binnen meerdere disciplines van de spoorwegindustrie met de merken Railrelease (verhuur van wagens/locomotieven), Raillogix (oporator) en Rail Force One (vervoerder). Het eerste bedrijf van de groep werd in 2005 opgericht in Nederland, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.

Opvallend is dat er een metallic-rode folie als basis is gebruikt voor de bestickering, waardoor de loc extra glanst. Naast de Vectron waren ook nog twee andere locmotieven in de Raillogix kleurstelling, de 1618 en 1619, deze staan nu buiten dienst in Amersfoort. Net als de Shark is ook deze locomotief ontworpen door Simon Wijnakker van Railcolor Design.

Het model

Vandaag konden we het eerste handmonster bekijken van het Roco model in schaal 1:87. Dit model ziet er al veelbelovend uit, maar zoals het genoemd wordt blijft het een handmonster. Zo is de kleur nog niet definitief, de metallic kleur was daarom nog niet mogelijk en ook de dakopbouw klopt nog niet. De dakopbouw zal hetzelfde worden als bij de Shark van Roco, met de stroomafnemers voor Duitsland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Nederland. Daarnaast zijn ook de wit/zwarte verlopen op de zijkant nog niet helemaal perfect, maar dit handmonster  ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Het enige nadeel: we moeten nog tot begin 2021 wachten totdat de loc in de winkel ligt. De loc is zoals we dat van Roco gewend zijn verkrijgbaar in drie varianten, analoog (73935), digitaal met sound (73936) en voor drierail (79936).

Boven het handmonster van Roco, onder het origineel net na aflevering. 

Meer in het productnieuws van Rail Magazine 377!