Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Innotrans 2016

Aankomende maandag is weer zover, dan begint de grootste rail vakbeurs van de wereld in de Messe Berlin: Innotrans. Dit jaar staat het buiten terrein weer helemaal vol, maar wat kunnen we allemaal verwachten dit jaar? Een overzicht: 

Stadler
Na een lange afwezigheid staat er weer een Nederlandse trein op de vakbeurs. Stadler laat de bezoekers de nieuwe FLIRT-3 zien van NS Reizigers. Ook laat Stadler voor het eerst een deel van de nieuwe EC250 zien aan het grote publiek. Deze treinstellen gaan in 2017 door de nieuwe Gotthard-tunnel rijden. De Spaanse vestiging van Stadler komt met een locomotief, voor het eerst zal Stadler een grote locomotief zien. Het betreft de EuroDual bestemt voor Groot-Britanië.  Op het gebied van stadsverkeer stuurt Stadler twee producten, de Variobahn en de Citylink.

FLIRT32

Siemens
Bijna is het een vaste gewoonte geworden van Siemens om een Vectron te sturen. Dit jaar staan er weer drie machines. Twee voor Siemens en de 193 640 in speciale bestickering vertegenwoordigd leasemaatschapij MRCE. Siemens laat op Innotrans de Finse versie zien van de Vectron en de MS versie. Tevens komt ook Siemens met een hogesnelheidstrein namelijk de Velaro voor Turkije. Ook komen er twee varianten van de Desiro, een van de Oostenrijkse spoorwegen en een versie voor Groot-Britanië. Naast deze producten laat Siemens ook een Avenio zien voor Qatar en een Metro voor Riyadh. Binnen op de beurs zal Siemens het nieuwe stoptrein materieel presenteren de: Mireo.

Bombardier
Grote afwezige op het buitenterrein is Bombardier. Deze fabrikant heeft gekozen om hun producten in Virtual Reality te laten zien. Onder andere de TRAXX en Talent 3 zullen in VR te bekijken zijn.

Skoda
De Tsjechische fabrikant presenteert op Innotrans een nieuwe Baureihe voor de Duitse spoorwegen, de BR102. Deze machine is straks te zien met dubbeldeksrijtuigen tussen Nürnberg en München. Naast deze locomotief zend Skoda ook een tram voor Bratislava naar Berlijn.1470659513.127_123_2

Pesa
De Polen zijn goed vertegenwoordigd op de tweejaarlijkse beurs. Pesa komt met haar nieuwe hogesnelheidstrein de DART en ze zullen er te vinden zijn met een LINK van de NEB. Ook deze bouwer heeft stuurt een tram naar de Berlijn, namelijk de Krakowiak. Foto: Pesa.

Newag
De andere fabrikant uit Polen is Neweg, deze komt met een Dragon locomotief en een Impuls treinstel.

Vossloh
Vossloh stuurt net als twee jaar geleden weer twee diesellocomotieven vanuit Kiel naar Berlijn. De DE18 zal weer aanwezig zijn en ook de G6 zal er staan.

Overig
Voor de rest zal het buitenterrein vooral vol staan met nieuwe goederenwagens. Dit jaar zullen er een tiental te bekijken zijn. Ook het aantal onderhoudsvoertuigen zal hoger zijn dan voorgaande jaren.

Dagelijks verslag
Wil jij op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom Innotrans? Bezoek dan tijdens de beurs onze speciale Innotrans pagina en mis niks van deze grote vakbeurs! We zullen regelmatig updates posten en nieuwsberichten op de pagina.