Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Roll-in Arriva FLIRT3

Op 15 juli werd in de vestiging van Stadler Service in Blerick de eerste FLIRT3 gepresenteerd voor Arriva Limburg. Tevens werd er een vijftien jarig onderhoudscontract getekend. Vanaf zondag 11 december 2016 gaat Arriva het trein- en busvervoer in de provincie Limburg verzorgen.

Op spectaculaire wijze werd het nieuwe treinstel “450” aan de pers gepresenteerd. Het is voor Arriva en Stalder een mijlpaal op weg naar de indienststelling aankomende dienstregeling wissel in december.

De nieuwe vloot van Arriva Limburg gaat bestaan uit 36 treinen van het type FLIRT3. 15 stuks bestaande uit 2 bakken met 4 deuren, 8 driespannings-treinen bestaande uit 3 bakken met 3 deuren (Voor Luik-Maastricht-Aachen) en nog eens 13 stuks bestaande uit 3 bakken met 5 deuren (vanaf de elektrificatie van de Maaslijn). Enkele kenmerken van de treinen zijn: extra beenruimte, brede deuren, een gesloten toiletsysteem, lederen bekleding in de eerste klas en stopcontacten.

ARRIVA1

Voor de presentatie van de nieuwe trein werd door Anne Hettinga (Arriva Nederland), Jürg Gygax (Stadler, Zwitserland) en Hein van der Schoot (Stadler Services Blerick) het vijftien jarige onderhoudscontract getekend, voor het onderhoud van de nieuwe treinen. Ook werd bekend dat de vestiging in Blerick verbouwd gaat worden voor de nieuwe treinstellen. De werkplaats gaat binnenkort verlengd worden zodat ook de treinen die uit drie bakken bestaan geheel in de werkplaats kunnen staan.

ARRIVA2

ARRIVA3

ARRIVA4

ARRIVA6

2e klas stilte coupé

ARRIVA7

1e klas coupé

Meer over de nieuwe FLIRT3 van Arriva binnenkort in RM337!