Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

HSL Netherlands nu met eigen Last-Mile service

Sinds 31 augustus beschikt goederenvervoerder HSL Netherlands over een eigen Last-Mile service, hiervoor huurt het bedrijf een V60-Ost van RXP Tractie BV. 

In Rail Magazine 376 werd bekend dat RXP Tractie BV, dochter van Railexperts vier locomotieven van het type V60 had gekocht van Rail Rolling Stock BV. De eerste loc is succesvol opgeknapt en verhuurd aan HSL Netherlands. De loc is terug geschilderd in de klassieke ACTS-kleurstelling. Meer over de V60-Ost lees je in Rail Magazine 378.

Met de gehuurde locomotief start HSL Netherlands zijn eigen Last Mile service, vooralsnog als eerst in Amersfoort. De 6002 is hier nodig voor de nieuwe Volkswagen trein vanuit Emden naar importeur PON in Leusden. Het traject vanaf Amersfoort naar de importeur beschikt niet over bovenleiding waardoor een dieselloc noodzakelijk is. Met de nieuwe vervoerstroom vanuit Emden vervoert HSL nieuwe elektrische Volkswagens naar Amersfoort, een 186’er rijdt de trein doorgaand vanuit Emden.

Sven Schallach, directeur van HSL: “Het in eigen beheer uitvoeren van de last-mile is een logische stap in de ontwikkeling van HSL Netherlands. Samen met HSL-dochters kan HSL Netherlands in grote delen van Europa complete vervoersoplossingen aanbieden. De last-mile service in Nederland maakt dat HSL volledig in eigen beheer vervoer kan aanbieden, waardoor we nog flexibeler kunnen inspelen op de vervoersbehoeften van onze klanten”