Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Grote Kleine Treinencompetitie naar Modelspoor Museum in Sneek

Winnaars team blauw

Winnende baan treinencompetitie komt in Sneek

Zaterdag 12 november was de spannende finale van De Grote Kleine Treinencompetitie. Team oranje en blauw maakten twee topbanen met als thema de vier jaargetijden. Voor de jury een lastige opgave om een winnaar te kiezen. Dat werd uiteindelijk team blauw. Die winnende baan is te zien vanaf dinsdag 15 november in het Modelspoor Museum in Sneek.

De afgelopen zes weken hebben modelbouwers op tv laten zien waar ze toe in staat zijn. Er werden in korte tijd banen gebouwd met verschillende thema’s; beroemde treinreizen, beroemde sprookjes, Nederland oh Nederland, werk aan de winkel en op vakantie in Europa. Voor de finale was het thema de vier jaargetijden. Als extra opdracht om twintig bomen te maken, te zorgen voor een festiviteit per seizoen en ieder teamlid moest een persoonlijk verhaal op de baan hebben. Dat leverde twee geweldige topbanen op.

captain team groen

Ter afsluiting van De Grote Kleine Treinen Competitie komt team Blauw op zondagmiddag 20 november naar het Modelspoor Museum. Samen met team Groen uit Friesland tonen ze hun banen en de gouden locomotief. En captain Astrid van team Groen ontvangt een bronzen locomotief en toont haar gouden dwarsligger.

Van dinsdag t/m vrijdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.30-17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur (maandag is het museum gesloten). Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.modelspoormuseum.nl te vinden.

In Rail Magazine 399 en 400 lees je alles over de ervaringen van captain Ruud Kooger tijdens de Grote Kleine Treinencompetitie!