Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Deze maand nog in dienst: Rhenus TRAXX-locs in blauw

Voor het einde van deze maand zal de Rhenus Group drie nieuw TRAXX-locs in dienst nemen, die ook toegelaten zijn in Nederland en België. Vandaag werd door Bombardier de eerste loc, de knalblauwe 186 268, officieel aan Rhenus overhandigd.

De ceremonie vond plaats tijdens de Transport & Logistic-beurs die op dit moment plaatsvindt in München. De loc is daar de hele week te bekijken. Het toelatingspakket van de blauwe loc is nieuw binnen de TRAXX-familie. Het is gelijk aan dat van de Metrans 386 028-030 maar met extra uitrusting voor diensten in België. Rhenus wil namelijk de loc vooral van en naar dit land gaan inzetten.

De overhandiging van de Rhenus-loc vond plaats in verschillende formaten. Foto: Henk Zwoferink

Voorbeeld en model. Foto: Henk Zwoferink

Goederenvervoerders Crossrail en LTE, waarin Rhenus een groot aandeel heeft, hebben al een aantal jaren ervaring met TRAXX meersysteem-locs (serie 186) en daarom is gekozen voor het aanschaffen van drie eigen locs van dit type. De 186 268 en 269 worden bij Crossrail in Duitsland ondergebracht, maar dragen de kleur en logo’s van Rhenus. De derde loc wordt bij LTE in Oostenrijk geimmatriculeerd (gepland nummer 1186 940). De loc krijgt ook de zilveren/blauw kleurstellen van LTE.

Voor het einde van de maand moeten de drie machines in dienst zijn. Ze kunnen ook gaan rijden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Slowakije.

Toelating in zeven landen. Foto: Simon Wijnakker

Foto: Henk Zwoferink

Foto: Henk Zwoferink