Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

FLIRT3 voor Syntus en Connexxion in productie

Op donderdag 18 mei werd bij Stadler in Bussnang de nieuwe EC 250 gepresenteerd, ook wel bekend al de Giruno voor SBB. Het treinstel zal vooral op de noord-zuid as te zien zijn via de Gotthad-Basistunnel. Naast deze presentatie konden de genodigden ook de werkplaats bekijken, iets wat aanstaande zaterdag voor iedereen mogelijk is! Stadler bestaat dit jaar 75 jaar en viert dit groots met onder andere een open dag in Bussnang, Winterthur en Altenrhein. Tijdens deze tour door de fabriek konden enkele Nederlandse nieuwtjes worden aanschouwd.

In de werkplaats wordt naast de Giruno hard gewerkt aan de productie van de FLIRT3 treinstellen voor Syntus. Meerdere treinstellen staan in diverse stadia van bouw in de werkplaats, waarvan sommige bijna gereed zijn. Naast de bouw van 16 FLIRT3 treinstellen voor Syntus die bestemd zijn voor de concessie Enschede – Zwolle en Zwolle – Kampen, wordt er ook hard gewerkt aan de twee driedelige FLIRT3 treinstellen voor de Valleilijn van Connexxion.

In de komende editie’s van Rail Magazine zullen we uitgebreid terugkomen over de festiviteiten bij Stadler, de presentatie van de EC250 en de bouw van de FLIRT3 voor Syntus en Connexxion. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste update’s en verschijningsdata van de nieuwe Rail Magazine.

FLIRT3 bestemt voor Connexxion.

FLIRT3 bestemt voor Syntus, treinstel in de afbouwfase.