Met de trein door Nederland 1947-1986

35.00 incl. BTW

Met de trein door Nederland 1947-1986

35.00 incl. BTW

Veertig jaar spoorwegfotografie door L.J.P. Albers (2e druk)

In dit boek maakt u een fotografische rondrit in zwart-wit over het Nederlandse spoorwegnet in de jaren 1947-1986. De foto’s zijn allemaal afkomstig uit de camera van Luud Albers en het gevolg van zijn interesse in de Nederlandse Spoorwegen, naast die in de Noord-Zuid-Hollandsche VervoerMaatschappij.

Driehonderd van zijn kleurenfoto’s over de tramlijnen van de NZH werden in 2007 door Uitgeverij Uquilair in twee boeken gebundeld, één over de lijnen in Noord- en de ander over die in Zuid-Holland. De belangstelling voor deze boeken was zó groot dat ze in korte tijd waren uitverkocht. Als gevolg van deze belangstelling is besloten ook een aantal van zijn spoorfoto’s in één band bij elkaar te brengen, zodat een ieder die in dit onderwerp is geïnteresseerd daarvan kennis kan nemen. Het zijn bij elkaar, weliswaar in zwart-wit, meer dan 500 foto’s geworden.

Om redenen die in het voorwoord worden uiteengezet komen niet alle lijnen en -stations aan bod, maar de kwaliteit van de gebruikte foto’s maakt hopelijk veel goed. Bij het doorkijken van dit boek zal het u duidelijk worden dat een aantal foto’s niet had kunnen worden gemaakt zonder de toestemming en medewerking van de Nederlandse Spoorwegen, Het Spoorwegmuseum en vele spoormannen uit alle rangen en standen. Vrijwel steeds is dit vermeld, maar er zijn ook foto’s opgenomen waarbij men zich kan afvragen hoe die zònder zulke faciliteiten tot stand hadden kunnen komen.

De samensteller en Uitgeverij Uquilair wensen u een goede (foto)reis door Nederland!

De heer Albers staat bekend als fotograaf die oog heeft voor compositie. Al zijn afbeeldingen zijn weldoordacht genomen, fraai en van hoge kwaliteit. Dit is ook de reden waarom zijn werk in veel naoorlogse boeken over spoor-wegen staat afgebeeld.

Het betreft een tweede druk van het populaire boek  van de heer Albers. Het boek is 23,5 x 29,7 cm groot en bevat 400 bladzijden met 500 illustraties in zwart/wit. De prijs bedraagt € 35 inclusief verzendkosten.

Extra informatie

Afmetingen 23.5 × 29.7 cm