Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Station Enschede Drienerlo “omgegooid” tot Kennispark

Vanaf 13 december zijn een aantal stations van naam veranderd. Zo heet station Eindhoven Beukenlaan nu Eindhoven Strijp-S en station Schiphol is vernoemd in “Schiphol Airport”. Ook station Enschede Drienerlo heeft een nieuwe naam gekregen, een naam die beter past bij de omgeving: Enschede Kennispark.

Geschiedenis
Het station is in 1996 voor het bedrijventerreinDrienerlo geopend, dat ten westen van Enschede ligt. De Grolsch Veste van voetbalclub FC Twente ligt er tegenover. Even verderop ligt ook de campus van de Universiteit Twente. Doordat de laatste jaren alles door de gemeente Enschede omgedoopt is tot “Kennispark” kon het station niet achterblijven en werd er een verzoek ingediend bij NS. Het station ligt in het hart van innovatiecampus Kennispark. De afgelopen jaren is er een flinke toename van het aantal reizigers dat gebruik maakt van de trein om bijvoorbeeld de campus te bereiken.

Naamsverandering
Op 14 december werd de naam Enschede Kennispark officieel onthuld door de gemeente Enschede, Prorail en NS. Doormiddel van sneeuwballen tegen het bord “Drienerlo” te gooien werd de nieuwe naam zichtbaar. De studievereniging “Taste” verzorgde de faciliteiten voor de openingshandeling. Iedereen die vandaag langs komt en de trein neemt kan er genieten van gratis oliebollen, gluwein of warme chocolademelk!

Check de foto’s hieronder >> 

Kennispark_1

kennispark_3

Kennispark_4

Kennispark_5