Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Rail & Road 2020: geannuleerd!

Mededeling met betrekking tot het Rail & Road Event 2020

De organistatie van het Rail & Road Event 2020, de Stichting MGV Events in samenwerking met Modelspoorgroep Venlo en Rail Magazine, heeft tot haar spijt besloten dat het Event dit jaar niet zal plaats vinden.

De reden hiervoor is dat de situatie in Blerick de laatste weken belangrijk veranderd is ten opzichte van het verleden jaar. Zo kan geen gebruik gemaakt worden van de “Witte Loods” en de sporen voor die loods zijn daardoor ook niet te gebruiken. Daarnaast is het middenterrein gedeeltelijk niet bruikbaar.

Een deel van de voormalige Wagenwerkplaats is inmiddels asbestvrij verklaard maar een ander deel nog niet. Dit vrije gedeelte kan gebruikt worden om materialen na reinigen uit het nog niet asbestvrije gedeelte op te slaan zodat wij als organisatie ook dan geen gebruik kunnen maken van het schone gedeelte. Verder hebben enkele van belang zijnde partijen nog geen reactie gegeven over de deelname aan het Rail & Road Event 2020. Daardoor zijn er nu te veel onzekerheden over de invulling van het gehele terrein.

De tijd die nu vrij komt gaan we gebruiken om in 2021 wel weer een Rail & Road Event te organiseren.

Een datum is nog niet bekend maar zullen dit via de gebruikelijke kanalen zo snel mogelijk publiekelijk maken.

Namens de Stichting MGV Events
Gérard Drost, Secretaris