Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

NS presenteert ICNG op 20 en 21 november

Op 20 november 2021 wordt de Intercity Nieuwe Generatie officieel gepresenteerd en jij kan daarbij zijn! Op zaterdag 20 november van 12:00 tot 17:00 uur en zondag 21 november van 10:00 tot 16:00 uur is de trein in Rotterdam toegankelijk.

Twee dagen lang staat de trein op spoor 15 te Rotterdam Centraal. Uiteraard zijn de deuren van de trein geopend en kun je de verschillende zones (stilte, werken en ontmoeten) zelf ervaren. Natuurlijk is er volop gelegenheid om mooie foto’s van de trein te maken. Na een uitgebreid testprogramma, zal in 2022 de ICNG met reizigers gaan rijden. Om de trein te kunnen betreden is online aanmelden noodzakelijk. Je hebt 45 minuten de tijd om de trein te bezichtigen.

Heb je geen tijd om de ICNG zelf te bezichtigen op 20 of 21 november? Vanaf 20 november is het nieuwe Rail Magazine speciaalnummer met 132 pagina’s over de Intercity Nieuwe Generatie verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten en in onze shop.  Alvast een exemplaar reserveren? Dat kan:

Van tekentafel tot introductie. Lees alles over de nieuwe Intercity van de Nederlandse Spoorwegen dat Alstom produceert op basis van het Coradia Stream platform. Alles over ICNG is in dit nummer te lezen, maar ook alle randzaken zoals de geschiedenis van Alstom in Nederland en het Coradia platform.