Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

B Logistics wordt Lineas

Op 27 april 2017 presenteerde CEO Geert Pauwels van B Logistics in Brussel tijdens een persconferentie de nieuwe naam van het bedrijf; Lineas. Het gaat om meer dan een naamsverandering. Lineas is na de diepgaande transformatie van B Logistics een van de grootste en financieel gezondste privé spooroperatoren in Europa. De nieuwe naam geeft de onderneming een boost om de toekomst vol vertrouwen en ambitie tegemoet te gaan. Lineas plant niet alleen rendabel te groeien in Europa, maar ook een positieve impact te hebben op gebied van mobiliteit, leefmilieu en concurrentievermogen van de industrie. Daarom focust Lineas zich vandaag op het aanbieden van zulke goede spoorproducten aan zijn industriële klanten dat zij kiezen voor het spoor voor het transport van hun goederen. Vooral het baanbrekende “Green Xpress Network” moet er voor zorgen dat het spoor de transportmodus van de toekomst wordt.

Geert Pauwels, CEO Lineas

In acht jaar tijd is B Logistics uitgegroeid van een verlieslijdend bedrijf tot een innovatief en gezond bedrijf. In 2008 was de toekomst van het toenmalige B-Cargo hoogst onzeker. Weinig stakeholders geloofden in een gezondmaking. De herstructurering die door CEO Geert Pauwels werd doorgevoerd, werd grondig en met veel daadkracht aangepakt. De diepgaande transformatie was onder andere succesvol door een duidelijke focus voor het voltallige personeel: overleven. Die focus wordt nu verlegd naar het realiseren van modal shift naar het spoor. De naamsverandering is de bekroning van het harde werk de voorbije jaren en geeft een boost aan de verdere Europese ontwikkeling van het privébedrijf. Argos Soditic, een onafhankelijke private equity-groep, bezit sinds 2015 69% van het bedrijf. De overige 31% is in handen van NMBS.

Lineas, Your Freight Force
De nieuwe naam moest internationaal klinken en helemaal anders zijn, om zo de Europese ambities kracht bij te zetten. Lineas symboliseert de connecties die het bedrijf bouwt tussen Europese hubs, maar ook de directe lijnen die opgezet worden met klanten en partners en tussen de collega’s. De baseline, Your Freight Force, refereert uiteindelijk aan de kracht van het spoor, van de producten, en van het team. Meer informatie kun je vinden op www.lineas.net

Meer in Rail Magazine 345
In Rail Magazine 345 gaat uitgebreid terug gekomen worden op deze naamsverandering, hou daarbij ook onze Facebook pagina goed in de gaten.