Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

1215 terug op het spoor!

Vandaag aan het eind van de middag zal de 1215 officieel gepresenteerd worden in Amsterdam en zal de locomotief ook gedoopt worden als “City of Amsterdam”. Vanaf volgende week is de machine weer wekelijks te zien met het Panorama Rail Restaurant van Railpromo.

Onthulling
Burgemeester Erberhard van der Laan zal de naam van de locomotief aan het eind van de middag op het centraal station van Amsterdam onthullen. Niet alleen zal er een naam op de loc verschijnen, maar ook een wapenschild van de stad Amsterdam.

1215
De machine krijgt zijn oorspronkelijke nummer terug dat hij gehad heeft toen deze nog in dienst was voor NS. Na verkoop aan ACTS heeft de loc een nieuw nummer gekregen; 1251. Bij overdracht aan EETC is het nummer gelijk gebleven, alleen de kleur werd aangepast van blauw/geel naar bordeauxrood met gele band. Na het beëindigen van de activiteiten van EETC stond de 1251 werkloos in Blerick opgesteld, tot vorige week! Vorige week werd de prachtig opgeknapte machine overgebracht van Blerick naar de Watergraafmeer. De rode kleur had plaats gemaakt voor de kleuren van Railpromo, twee tinten blauw en veel wit waardoor het prima aansluit bij de rijtuigen van Railpromo.

Vanaf volgende week is de locomotief tweemaal per week te zien voor het Panorama Rail Restaurant van Railpromo. De nieuwe kok van het rijdende restaurant is niemand minder dan TV kok Julius Jaspers!  Over het Panorama Rail Restaurant meer in Rail Magazine 334.

julius