Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Spoorwegmuseum toont de mooiste modelbanen van Europa en wij zijn erbij!

Klein ontmoet groot, dat is het thema van het jaarlijkse modelspoorevenement On traXS! Tussen de levensgrote historische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 11 t/m 13 maart de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien. Alle banen zijn op uitnodiging, dit betekent dat alleen de absolute top van de modelbouw een plek heeft gekregen. Er zijn dit jaar banen te zien uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Polen. Het Spoorwegmuseum opent op 11 maart tevens haar nieuwe permanente modelbaan Amsterdam CS 1889. Bezoekers betalen de normale toegangsprijs voor het museum, meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl. Nieuw dit jaar is dat Rail Magazine ook aanwezig is op On traXS in het Spoorwegmuseum! 


Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag On traXS! zich rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Alle banen komen op uitnodiging van het museum waardoor alleen de beste bouwers hun banen kunnen exposeren. Tweederde van de modelbanen komt uit het buitenland. De banen zijn vaak tot in perfectie uitgevoerd wat het voor de bezoeker een lust voor het oog maakt. Tussen de modelbanen presenteren diverse leveranciers en fabrikanten de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw.

FOTOWORKSHOP RAIL MAGAZINE

Naast de vele mooie modelbanen zijn er drie dagen lang allerlei activiteiten. Nieuw dit jaar is een fotoworkshop met Len de Vries. De modelspoor-fotograaf van Rail Magazine, geeft tijdens modelspoorevenement On traXS! dagelijks workshops modelbaanfotografie. Hij leert de deelnemer de fijne kneepjes van het vak. Len heeft in 20 jaar naar eigen schatting een stuk of 500 modelbanen gefotografeerd. Na de workshop kunnen deelnemers zelf aan de slag op het evenement.

De workshops zijn dagelijks tussen 11.00 en 12.00u. Vol = vol.

Opening modelbaan Amsterdam CS 1889
Het Spoorwegmuseum opent op vrijdag 11 maart om 13.00 uur haar nieuwe permanente modelbaan: Amsterdam CS 1889. Centraal staat een oude maquette van het stationsgebouw van Amsterdam Centraal, de historische modelbaan toont het Amsterdamse stationsgebied in het jaar 1889.

On traXS! 11 t/m 13 maart 2016
Museum open: 10.00 – 17.00 uur.
Entree: €16,00 (inclusief museumbezoek, >4 jaar), Museumkaart gratis.
Online voorverkoop: €2,00 korting (alleen online, niet aan de kassa)
www.ontraxs.nl.