Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Nieuw boek!

Vandaag is in Beverwijk bij Tata Steel het nieuwe boek over “Stoomlocomotieven serie SS 1201 – 1240 (NS-serie 6000)” van Paul Henken gepresenteerd. Het boek was al enige tijd te koop in onze webshop maar vandaag is door Harry Peters het eerste exemplaar uitgereikt aan auteur Paul Henken. In dit boek worden deze fraaie tenderlocomotieven beschreven van de tekentafel tot en met de sloop, met bijzondere aandacht voor de machines die nooit in Nederland hebben gereden. De serie 6000 komt weer tot leven door praktijkverhalen van oud-machinisten en een grote hoeveelheid foto’s en tekeningen.

De genodigden kregen na de presentatie een rondrit over het terrein van Tata Steel met de stoomtrein van de HSIJ (Hoogovens Stoom IJmuiden). Maar voor velen begon het hier niet bij. Om bij Tata Steel te komen was een historische bus geregeld van de Stichting BRAM. Hiervoor werd de ex GVB 373 ingezet en pendelde tussen station Beverwijk en Tata Steel.

Het boek hebben? Koop het dan makkelijk en snel in onze webshop.

Of wil je het boek liever gratis? Bij 3000 likes op onze Facebook pagina geven wij een exemplaar weg! Deel en like het volgende bericht op Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de homepage!

De 373 van de Stichting BRAM op busstation Beverwijk.
RM_fotocopyright2

De 373 van de Stichting BRAM aangekomen bij Tata Steel.

RM_fotocopyright3

Het eerste exemplaar werd door Harry Peters uitgereikt aan auteur Paul Henken.

 

RM_fotocopyright

Iedereen was erg nieuwsgierig en het plastic verdween ook snel in de vuilnisbak. Meteen moest er door het boek gebladerd worden.

5

Stoomloc 57 van de HSIJ tijdens de fotostop.

4

Fotostop!

RM_fotocopyright

En daarna weer extra kolen op het vuur voor het vervolg van de rit.

6

Het uitzicht tijdens de trip…

8

Tijdens de rit kwamen we de  373 van de Stichting BRAM nog tegen!

7

Koop nu!

Boek NS-6000