Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Jouw eigen creaties in Rail Magazine?

Modelbouw


RAIL

MAGAZINE
ZOEKT NIEUW
MODELBOUW
TALENT!

Ben jij een enthousiaste modelbouwer en wil je jouw creaties delen met anderen?
Dan bieden wij met Rail Magazine een platform om je werk op een fraaie wijze te tonen.

Modelbouw

Rail Magazine weet dat onder haar lezers veel verborgen talent aanwezig is! Regelmatig worden we verrast met mooie resultaten, maar meestal pas als het gereed is. We zouden juist graag de bouw in beeld brengen om zo ook andere modelbouwers te inspireren en motiveren. Daarom is juist niet alleen het eindresultaat van belang maar nog meer; de weg daar naartoe.

Hoe ontstond je idee, wat was de inspiratie? Daar zou je de tekst mee kunnen laten beginnen en voeg er eventueel een foto bij als je uitgegaan bent van het grote voorbeeld. Hoe ben je te werk gegaan? Welke materialen en technieken heb je gebruikt? Waar liep je misschien op vast? Ging er misschien wat mis of viel iets ontzettend tegen? Zelden lukt alles ineens en misschien heeft u een creatieve oplossing bedacht die een ander ook verder kan helpen? Het eindresultaat hoeft hierbij lang niet altijd “perfect” te zijn!

Om dit in een artikel te kunnen verwerken is natuurlijk naast tekst ook beeldmateriaal nodig. Ben je niet in het bezit van een goede camera? Gelukkig kan met een gsm tegenwoordig al een prima resultaat worden bereikt. Beschrijf in uw eigen woorden het bouwproces en maak tussendoor steeds foto’s.

modelbouw
Modelbouw en voorbeeld
Modelbaan

De modelspoorhobby is zeer breed en de interesse van onze lezers daarom ook. Van het bouwen van een klein waterputje bij een huisje tot een complete modelbaan, maar ook een modelbaan die pas gedeeltelijk af is kan interessant zijn (de meeste modelbanen zijn immers nooit helemaal af!) De voorkeur ligt met name bij Nederlandse thema’s maar ook Belgische of Duitse thema’s kunnen in aanmerking komen voor plaatsing.

Waar kun je aan denken?

Baanbouw
Ontwerp, rails leggen, ballasten, bovenleiding maken of bijvoorbeeld de elektra en (digitale) aansturing.

Landschapsbouw
Groen aanbrengen (gras, bomen, struiken, etc,..), gebouwen (huizen, schuren, fabrieken, etc…), kleine voertuigen of detailleren van je modelbaan.

Materieelbouw
Aanpassen van een bestaand model, het bouwen van een bouwset tot het geheel zelf bouwen van een locomotief.

Algemene technieken
Schilderen of gebruik van een airbrush, weatheren, solderen, werken met karton of plastic of juist geheel ander materiaal.

Artikelen voor zowel een beginnende modelbouwer als voor de gevorderde modelbouwer zijn welkom!

Lang niet iedereen maakt foto’s tijdens de bouw waardoor het wat lastiger kan zijn een gereed project achteraf te beschrijven. Ook in dat geval denken we graag met je mee. Misschien zijn er dan mogelijkheden voor een nieuw project?

Heb je geen idee hoe u bruikbare foto’s moet maken of waar u met schrijven nou eigenlijk begint? Hierin kunnen we u ondersteuning bieden.

Modelbouw
Modelbouwen
Modelbouwen

Neem contact op

Heb je al inspiratie? Of misschien heb je iets in aanbouw?

Neem contact op met ons en stuur indien mogelijk wat foto’s van uw eerdere resultaten mee ter oriëntatie. Helaas zal niet alles in aanmerking kunnen komen voor plaatsing maar leg de lat niet meteen te hoog voor uzelf!