Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

ELL tekent raamovereenkomst voor nog eens 50 Vectrons

Het Oostenrijk/Duitse European Locomotive Leasing (ELL) heeft opnieuw een raamovereenkomst met Siemens getekend voor de levering van 50 Vectrons. ELL had dit al een keer eerder gedaan en het totaal aantal locomotieven zal hiermee op 100 komen. ELL heeft inmiddels al meer als 50 locomotieven door de aanhoudende vraag aan nieuwe locomotieven.

De locomotieven van de eerste batch waren vooral machines die in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije konden rijden. Bij de nieuwe levering komen er ook een aantal locomotieven geschikt voor Nederland. De eerste machines die “afgeroepen” zijn betreffen locs voor het grenzeloze verkeer tussen Nederland en Roemenië (via Duitsland, Oostenrijk en Hongarije) en tussen Nederland en Italië (Via Duitsland, Zwitserland/ Oostenrijk). De afgeroepen locomotieven zijn geschikt voor 200 km/h en krijgen ETCS aan boord en alle benodigdheden voor het rijden in de genoemde landen.

Tevens heeft ELL ook locomotieven besteld voor de Scandinavië Corridor en de overeenkomst is ook inclusief een optie tot de bestelling van elektrische locomotieven met Last-Mile dieselmotor.