Tijdschrift voor spoorwegen en modelspoor

Met Rail Magazine naar Koblenz en Boppard!

Reis op 22 juni 2019 met Rail Magazine naar het Sommerfest van het DB Museum in Koblenz, de stad zelf of naar het pittoreske Boppard.

Tussen 08.30 en 08:50 uur zal de speciale trein vanuit Venlo vertrekken richting Koblenz. De trein zal bestaan uit een zestal eerste klas Am-rijtuigen van Centralbahn met in het midden een Bord-Club. In dit rijtuig kunt u de gehele rit terecht voor koffie, thee, fris, snacks of een lekker biertje van de tap. Tractie zal geleverd worden door een van de twee 110’en van Centralbahn.

Na vertrek uit Venlo stoppen we in Kaldenkirchen. Dit omdat het parkeren daar goedkoper en gemakkelijker is dan in Venlo. De eerstvolgende stop is dan na ongeveer drie uur Koblenz-Lützel. Hier kunt u richting het DB Museum waar op deze dag het grote zomerfeest plaatsvindt. Het thema van dit jaar is “70 jaar Deutsche Bundesbahn”. Op zaterdag vindt hier ook de traditionele locomotiefparade plaats met locs van de afgelopen 70 jaar. Meer informatie vindt u hier > https://www.dbmuseum.de/museum_de/standorte/dbmuseum_koblenz/veranstaltungen_koblenz/Programm-1-Halbjahr-2019-3782916

Foto: DB Museum Koblenz

De volgende halte zal Koblenz Hauptbahnhof zijn, hier kun je uitstappen en vervolgens van de stad genieten. Enkele highlights in de stad zijn de kabellift over de Rijn naar de vesting Ehrenbreitstein, het Deutsche Eck dat de monding van de Moezel in de Rijn markeert en slot Stolzenfels.

Voor de laatste stop rijden wij door naar Boppard, hier kun je naar diverse wijnproeverijen, omhoog met de stoeltjeslift naar de uitzichtspunten Gedeonseck en Vierseenblick, genieten van de oude stad of een boottochtje maken over de Rijn.

In Boppard zijn verschillende leuke fotopunten te vinden.

Tussen 17.00 en 18.00 uur vertrekken we vanuit Boppard om via Koblenz Hauptbahnhof, Koblenz-Lützel en Kaldenkirchen tussen 21:00 en 22:00 uur aan te komen in Venlo.

Kosten voor deze rit bedragen 60 euro voor abonnees, en 80 euro voor niet-abonnees. Per coupé betaalt u 360 euro voor abonnees en 480 euro voor niet-abonnees hierin zijn 12 consumpties in de bar inbegrepen.

Vindt u het leuk deel te nemen aan deze rit meld u zich dan aan door het onderstaande formulier in te vullen. Doe dit voor 26 mei 2019. De rit gaat alleen door bij een voldoende aantal deelnemers. U krijgt tijdig bericht over het al dan niet doorgaan van de rit. Wanneer de rit doorgaat ontvangt u van ons tijdig de betaalgegevens.

 

AbonneeNiet-Abonnee

Share this post